19 Iunie 2024Sursa: IPJ DOLJ

RECOMANDĂRI ALE POLIŢIŞTILOR DOLJENI PENTRU O VACANŢĂ ÎN SIGURANŢĂ

Se apropie cu paşi repezi vacanţa de vară, însă poliţiştii de la siguranţă şcolară sunt în continuare prezenţi în unităţile de învăţămant.
 
Prezența polițiștilor vizează creșterea gradului de siguranță școlară, prin prevenirea violenței în mediul școlar dar şi siguranţa elevilor pe perioada vacanţelor şcolare.
 
Dorința poliţiştilor este ca fiecare elev să plece în vacanță cu lecția de prevenire învățată, mai ales pe linie rutieră și legată de siguranța pe internet.
 
32 de activităţi, cu peste 420 de elevi, 80 de preşcolari și 32 de cadre didactice desfăşurate în unitățile de învățământ, în ultima săptămână 
 
80 de omuleţi, cu ochişori curioşi dornici să observe, să înveţe. Multe întrebări dar şi zâmbete colorate şi multă energie...aşa au fost activităţile poliţiştilor de la siguranţă şcolară la care au participat 80 de preşcolari.
 
Într-o modalitate interactivă, prin joc, poliţiştii au prezentat celor mici indicatoarele de circulație și importanța fiecărui indicator în parte.
 
Copiii au învățat că trebuie să traverseze strada doar pe "zebră" sau pe culoarea verde a semaforului pentru pietoni, să se asigure de fiecare dată, să nu alerge pe trecerea de pietoni pentru a fi în siguranță și să nu se joace pe drumurile publice sau în apropierea acestora.
 
420 de elevii mai mari au primit, în ultima săptămână, informaţii care au vizat prevenirea violenței în mediul școlar, a faptelor de bullying și cyberbullying, prevenirea infracțiunilor de criminalitate informatică, consumului și traficului de droguri în rândul elevilor, precum și prevenirea infracțiunilor la viața sexuală și violarea vieții private.
 
 
Recomandări ale polițiștilor pentru perioada vacanţei:
 
În drumeții, nu vă îndepărtați de grup sau de persoana adultă care vă însoțește!
 
Nu consumați substanțe interzise și băuturi alcoolice, efectele acestora putând fi nocive pentru organism! 
 
Evitați frecventarea locurilor unde se consumă alcool, droguri sau se practică jocuri de noroc!
 
Nu primiți nimic de la persoane necunoscute sau despre care aveți puține informații!
 
Nu vă împrieteniți cu persoane care manifestă un comportament deviant și nu intrați în anturaje dubioase!
 
Nu vă jucați pe drumurile publice sau în apropierea acestora, ci doar în locurile  special amenajate în acest sens, unde nu circulă mașini (parcurile, terenurile de sport, curtea școlii sau a grădiniței etc.)!
 
Nu vă deplasați cu rolele/ skate-board-ul pe partea carosabilă a drumurilor publice! 
 
Când circulați cu bicicleta, evitați zonele aglomerate și arterele principale cu trafic mare!
 
Traversați strada numai pe trecerea de pietoni și doar la culoarea verde a semaforului!
 
Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj transmit mulțumiri cadrelor didactice și părinților, care au înțeles faptul că parteneriatul școală—poliție — familie este esențial pentru formarea copiilor, pentru ca cei mici să deprindă un comportament cuviincios, și, totodată, le urează tuturor elevilor o vacanță frumoasă!