10 Ianuarie 2024Sursa: IPJ DJ

CERCETAT SUB ASPECTUL SĂVÂRŞIRII INFRACŢIUNII DE ULTRAJ, REȚINUT PENTRU 24 DE ORE

Compartimentul de Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj este abilitat să comunice următoarele:

Ieri, 09 ianuarie, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova a dispus reținerea, pentru 24 de ore, a unui bărbat de 34 de ani, din comuna Sadova, sub aspectul săvârşirii infracțiunii de ultraj.

În fapt, în cursul zilei de 04 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Sadova au fost sesizaţi de un bărbat de 67 de ani, din localitate, cu privire la faptul că fiul său provoacă scandal în locuinţa comună.

La faţa locului s-a deplasat o patrulă formată din poliţist din cadrul Postului de Poliţie Sadova şi jandarm din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Dolj, fiind identificat apelantul şi soţia acestuia.

În locuinţa comună a fost identificat şi fiul apelantului, un bărbat de 34 de ani, care, la vederea forţelor de ordine a devenit agitat şi a încercat să o lovească pe mama sa. În acel moment, poliţistul şi jandarmul au intervenit, bărbatul lovindu-i şi pe aceştia.

Cel în cauză a fost imobilizat şi încătuşat, iar ulterior condus la sediul Poliţiei Oraşului Bechet, ocazie cu care a adresat ameninţări membrilor patrulei.

Având în vedere natura evenimentului, cauza a fost preluată în anchetă proprie de către  un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, fiind sprijinit de către poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Bechet, pe bază de delegare.

Astfel, în baza cercetărilor efectuate şi a probatoriului administrat, ieri, 09 ianuarie, a fost dispusă reținerea bărbatului, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj.

În cursul acestei zile, față de bărbat va fi solicitată luarea măsurii arestării preventive.