21 Iunie 2024Sursa: IPJ DJ

MINIVACANŢĂ DE RUSALII ÎN SIGURANȚĂ


În perioada 21-24 iunie 2024, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj vor fi la datorie pentru ca minivacanţa prilejuită de Sărbătoarea Rusaliilor să se desfăşoare în condiţii de siguranţă.

Astfel, vor acţiona zilnic peste 350 de polițiști doljeni din cadrul structurilor de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, arme şi muniţii sau luptători de la acțiuni speciale, pentru asigurarea ordinii și siguranței publice şi prevenirea oricăror evenimente nedorite, precum şi pentru a interveni rapid atunci când sunt sesizați cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

Poliţiştii de la acţiuni speciale sunt pregătiţi să intervină în cazul unor evenimente deosebite.

Totodată, echipajele de poliţie rutieră vor fi prezente pe principalele artere rutiere din județ pentru fluidizarea traficului, prevenirea producerii accidentelor de circulaţie şi creșterea gradului de siguranță rutieră. 
Aceștia vor folosi aparate radar, alcooltest și Drug Test, în vederea depistării șoferilor care încalcă regulile de circulație.

Reamintim participanților la trafic să își păstreze calmul, să respecte regimul legal de viteză, să manifeste atenție sporită în trafic, să respecte regulile de circulație și semnalele polițiștilor rutieri. 


Pentru a vă bucura în linişte de perioada care urmează, poliţiştii vă recomandă:

Manifestaţi grijă pentru banii şi bunurile proprii atunci când vă aflaţi în spaţii aglomerate, pentru a nu deveni ţinta hoţilor de buzunare! 

Nu purtaţi portmoneul în buzunarele exterioare ale vestimentaţiei, în sacoşă sau la vedere, ci în poşete, borsete sau în buzunarele interioare ale vestimentaţiei! 

În aglomeraţie, controlaţi-vă geanta sau portmoneul şi priviţi cu atenţie persoanele din jurul dumneavoastră! 

Dacă vă deplasaţi după lăsarea întunericului, evitaţi zonele izolate sau neiluminate şi purtarea ostentativă a bijuteriilor, pentru a nu deveni victimele tâlhăriilor! 

Dacă părăsiţi locuinţele în această perioadă, asiguraţi-vă că aţi încuiat bine uşile şi ferestrele, iar dacă locuiţi la curte, manifestaţi atenţie şi la anexele gospodăreşti şi locurile unde adăpostiţi păsările şi animalele!

Conducătorii auto sunt sfătuiţi să nu conducă sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe, să reducă viteza de deplasare în zonele cu circulaţie intensă şi să circule cu prudenţă sporită în momentul când trec pe lângă grupuri de pietoni.
   
Pietonilor le recomandăm să circule pe trotuare, să traverseze strada numai prin locurile special amenajate trecerii pietonilor, după o temeinică asigurare, la culoarea verde a semaforului electric şi să nu staţioneze pe partea carosabilă.

În caz de nevoie sau dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale, apelaţi cu încredere la cel mai apropiat poliţist, ori sunaţi la 112 - Apelul Unic de Urgenţă!

 

Î