TRAFIC RUTIER LA FRONTIERA ALBASTRA


 La iniţiativa conducerii Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dolj şi în baza relaţiilor de colaborare existente, instituţia noastră este gazda unui schimb de experienţă RO-BG-SER pe linie de poliţie de ordine publică şi rutieră, în cadrul proiectului deja cunoscut „Trafic rutier la frontiera albastră”.
La această activitate participă poliţişti de ordine publică din cadrul Poliţiei Municipiului Craiova şi Serviciului Rutier Dolj împreună cu oaspeţii noştri, poliţişti din cadrul structurilor similare ale Direcţiei Regionale de Poliţie Zajecar – Serbia şi Direcţiei Regionale de Poliţie Vidin – Bulgaria.
Acest gen de activităţi sunt de bun augur pentru poliţiştii din cele trei ţări, fiind un bun prilej pentru a descoperi practic modul de lucru în domeniile vizate, având ocazia să ia cunoştinţă despre deosebirile şi asemănările existente.
Acţiunea s-a desfăşurat în municipiul Craiova, pe bulevardul 1Mai, în cadrul acesteia echipajele mixte constituite din poliţişti de ordine publică şi rutieră din cele trei ţări urmărind: verificarea documentelor conducătorilor autoturismelor depistate în trafic, portul centurii de siguranţă, consumul de alcool, utilizarea telefonului mobil, şi nu în ultimul rând verificarea stării tehnice a autovehiculelor.
Şi de această dată, poliţiştii bulgari au acordat sprijin poliţiştilor români în cazul controlului documentelor cetăţenilor români, conducători ai unor autovehicule înmatriculate în Bulgaria.
Acţiunea s-a finalizat cu: verificarea 57 autovehicule, dintre care 23 înmatriculate în Bulgaria, şi constatarea 8 abateri de natură contravenţională sancţionate cu amenzi. De asemenea, au fost legitimate peste 80 persoane si retrase un certificat si un set de placute de inmatriculare.
Poliţiştii bulgari şi sârbi au fost interesaţi de elementele de siguranţă ale documentelor cetăţenilor legitimaţi cât şi ale autovehiculelor oprite în trafic, având astfel ocazia să ia la cunoştinţă despre actele care se întocmesc de către poliţişti în situaţia constatării unor încălcări ale legii.
Acest gen de acţiuni, se circumscriu celor desfăşurate pe linia reducerii consecinţelor accidentelor rutiere, precum şi a conştientizării conducătorilor auto cu privire la consecinţele unor astfel de evenimente.
Cu ocazia vizitei oaspetilor nostri le-a fost prezentata tehnica de lucru a Serviciului Criminalistic, Sistemul Unic Apel de Urgenta 112 si poligonul de tragere.

 

 

Galerie foto