UNIFORMA DE CEREMONIE

Este de culoare neagra sau alba. Se poarta de ofiterii de politie cu functii de conducere, cu ocazia unor ceremonialuri, aniversari, spectacole etc si se compune din: sapca, sacou, pantalon si pantofi.

La aceasta uniforma se poarta camasa alba, cravata neagra cu dungi albe si la ordin se monteaza eghiletul.

Însemnele de clasa profesionala materializate sub forma de benzi pe mânecile sacoului, petlitele sau benzile de pe cozorocul sepcilor, sunt aplicate pe elementele uniformei conform modelului stabilit pentru clasa profesionala din care face parte fiecare ofiter care are drept de port al acestei uniforme.

Însemnele de grad profesional sunt materializate prin epoleti pe care sunt brodate stele de diferite marimi potrivit clasei profesionale din care fac parte ofiterii si care se monteaza pe umerii sacoului sau scurtei de ceremonie.

 

UNIFORMA DE REPREZENTARE

Este de culoare bleumarin – indigo si se poarta atât de catre ofiterii, cât si de catre agentii de politie pe timpul deplasarilor de la domiciliu la serviciu, în birouri, la unele întâlniri sau la ordinul sefilor si se compune din: sapca, sacou, pantaloni, camasa, camasa bluza, scurta îmblanita, impermeabil, pantofi sau ghete.

La aceasta uniforma se poarta camasa de culoare gri-bleu cu cravata bleumarin cu dungi bleu. Pe timpul verii, se poate purta, fara sacou si cravata, camasa bluza cu mâneca lunga sau cea cu mâneca scurta prevazute cu epoleti.

Ofiterii care nu au drept de port al uniformei de ceremonie, precum si agentii de politie, pot purta la decizia sefilor cu ocazia unor ceremonialuri, aniversari, spectacole, sarbatori legale etc, uniforma de reprezentare cu camasa alba si eghilet sau snur pentru ceremonie.

Însemnele de clasa profesionala sub forma de benzi pe mânecile sacoului, petlitele sau benzile de pe cozorocul sepcilor, sunt aplicate pe elementele uniformei conform modelului stabilit pentru clasa profesionala din care face parte fiecare ofiter, sau agent care are drept de port al acestei uniforme.

Însemnele de grad profesional sunt materializate prin epoleti, pe care sunt brodate stele de diferite marimi potrivit clasei profesionale din care fac parte ofiterii si barete pentru corpul agentilor, care se monteaza pe umerii sacoului sau sacoului de reprezentare, sau se aplica pe epoletii celorlalte articole de echipament din compunerea acestei uniforme.

 

UNIFORMA DE SERVICIU

Este de culoare bleumarin - indigo si se poarta atât de catre ofiterii, cât si de catre agentii de politie pe timpul actiunilor si misiunilor specifice desfasurate în teren, precum si la activitati de pregatire si instruire, sau la ordinul sefilor.

Aceasta uniforma se compune din: sapca din tercot sau sepcuta, caciula, complet ul modular( bluzon pentru anotimpul cald si scurta pentru anotimpul rece), bluza matlasata cu mâneci detasabile, pantaloni din tercot, camasa-bluza, tricou, pantofi si ghete.

La aceasta uniforma se poarta pe timpul sezonului calduros camasa bluza cu mâneca lunga sau scurta si tricou prevazute cu epoleti.

Benzile de pe cozorocul sepcilor, precum si emblemele,sunt aplicate pe elementele de coifura conform modelului stabilit pentru clasa profesionala din care face parte fiecare ofiter, sau agent care are drept de port al acestei uniforme.

Însemnele de grad profesional sunt materializate prin epoleti, pe care sunt brodate stele de diferite marimi potrivit clasei profesionale din care fac parte ofiterii si barete pentru corpul agentilor, care se monteaza si se poarta pe umerii articolelor de echipament din compunerea acestei uniforme.