În perioada 11 august  – 17 septembrie 2023, se va desfășura la nivel județean, campania de prevenire în domeniul traficului și consumului ilicit de substanțe interzise ” Alege viața! Spune NU drogurilor!”, având drept scop creșterea gradului de informare, conştientizarea şi sensibilizarea atât a tinerilor cât și a adulților cu privire la riscurile asociate consumului și traficului ilicit de substanțe interzise.

Detalii

Poliția Română derulează la nivel național,  în perioada 19 iunie – 31 august 2023 campania de prevenire a actelor de alertare abuzivă a autorităților „Apelul fals la 112 pune vieți în pericol! Sună responsabil!”, având drept scop creșterea gradului de conștientizare a publicului cu privire la importanța utilizării responsabile a  numărului de urgență 112 numai în situații de urgență reale.

Detalii

Poliția Română, în parteneriat cu Asociația Telefonul Copilului, Ambasada Statelor Unite ale Americii în România și Mercury 360 desfășoară la nivel național, în perioada 22 mai 2023 - 30 iunie 2024, proiectul ”Plecatul de acasă nu este o soluție!”, destinat prevenirii creșterii gradului de conștientizare al minorilor, cu privire la riscurile asociate plecărilor voluntare din familie și centrele de protecție.

Detalii

Inițiativei A.R.T.S. și U.N.S.A.R. s-a alăturat și Poliția Română, astfel că, în perioada martie – decembrie 2023, la nivel național, se va desfășura proiectul de  prevenire a furturilor din locuințe ”#sigurACASĂ” având drept scop creșterea gradului de conștientizare în rândul populației generale cu privire la furturile din locuințe, principalele moduri de operare și modalități eficiente de prevenire, respectiv impactul pe care acestea îl au asupra sentimentului de siguranţă în rândul populaţiei.

Detalii

În perioada aprilie 2023 – ianuarie 2024, se va desfășura la nivel național, proiectul de prevenire a violenței domestice Bright Sky, realizat de Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii și aprobat de către conducerea I.G.P.R., având drept scop creșterea gradului de conștientizare cu privire la gravitatea fenomenului violenței domestice atât la nivelul populației cât și al specialiștilor care interacționează cu victimele abuzurilor.

Bright Sky România este o aplicație gratuită dezvoltată de Vodafone România în parteneriat cu Poliția Română, Asociația Necuvinte și Asociația Code for Romania.

Este disponibilă în App Store și Google Play Store în limbile română, engleză și maghiară și oferă informații persoanelor aflate într-o relație abuzivă sau celor care sunt îngrijorate pentru cineva cunoscut, inclusiv specialiștilor care își desfășoară activitatea în strânsă legătură cu fenomenul violenței domestice sau altă manifestare a violenței de gen.

 

Detalii

Poliția Română în parteneriat cu Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) și cu  Asociația Română a Băncilor (ARB), derulează la nivel național,  în perioada aprilie 2023 - ianuarie 2024, proiectul de prevenire a criminalității informatice “Siguranța Online”, având drept scop dezvoltarea capacității de prevenire a criminalității informatice prin creșterea gradului de colaborare  cu diferite organizații cu interes în domeniu și prin implementarea unor inițiative de educație digitală a populației.

Detalii

În perioada 01 decembrie 2022 – 31 ianuarie 2023, se implementează la nivelul județului Dolj, la inițiativa Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și a Biroului pemtru Protecția Fondului Forestier și Piscicol, campania județeană ”STOP TĂIERILOR ILEGALE!” .

Detalii

Inițiativei A.R.T.S. și U.N.S.A.R. s-a alăturat și Poliția Română, astfel că, în perioada 12 octombrie 2022 – 15 ianuarie 2023, la nivel național, se va desfășura campania de  prevenire a furturilor din locuințe ”#sigurACASĂ” având drept scop creșterea gradului de conștientizare în rândul populației generale cu privire la furturile din locuințe, principalele moduri de operare și modalități eficiente de prevenire, respectiv impactul pe care acestea îl au asupra sentimentului de siguranţă în rândul populaţiei.

Detalii

În perioada sărbătorilor de iarnă, se va desfășura la nivel național, campania de prevenire a victimizării cetățenilor, intitulată ”Sărbători în Siguranță”, având drept scop creșterea gradului de siguranță a populației în raport cu diverse forme de manifestare a infracționalității specifice acestei perioade a anului.

Detalii

Începerea anului școlar reprezintă un moment important de adaptare pentru fiecare copil , de socializare și de stabilire a unor reguli de comportament care să le confere siguranță fie că sunt în deplasare în spațiul public, la domiciliu sau în spațiul online.

Detalii

Având în vedere numărul  accidentelor de circulație produse din cauza neutilizării corecte sau a nefolosirii sistemelor de retenție pentru copii produse la nivel național în anul 2021, în perioada 28.07-01.09.2022, se va desfășura Campania națională ”Misiune zero Copii neasigurați în mașină”, o inițiativă Petrom în colaborare cu Poliția Română.

Detalii

În perioada 11 iunie – 5 septembrie 2022, copiii din întreaga țară se află în vacanța de vară, iar pentru Poliția Română siguranța lor reprezintă o prioritate.

Detalii

Campanie de conștientizare cu privire la riscurile asociate traficului și consumului de substanțe interzise

Detalii

CAMPANIE DE PREVENIRE A FRAUDELOR ON-LINE

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) și Asociația Română a Băncilor (ARB) atrag atenția cu privire la incidentele recente de securitate cibernetică de tip fraudă, distribuite prin intermediul unor site-uri de anunțuri generaliste din România și lansează o campanie de conștientizare menită să protejeze clienții împotriva fraudelor on-line.

Detalii

Poliţia Română în parteneriat cu Asociaţia Telefonul Copilului şi cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite ale Americii în România, a lansat în data de 16 noiembrie - campania naţională de prevenire a agresiunilor sexuale asupra minorilor „Atingeri Nedorite".

Detalii

Gândește! Nu este o glumă! Apelul fals la 112 se pedepsește! Sună responsabil!

Poliția Română, prin structurile de prevenire a criminalității, derulează, la nivel național, o campanie de conștientizare, atât în rândul copiilor, dar și al adulților cu privire la consecințele pe care le are apelul fals la 112. ”Gândește! Nu este o glumă! Apelul fals la 112 se pedepsește! Sună responsabil!” sunt mesajele campaniei, prin care polițiștii vor să atragă atenția cu privire la consecințele legale și psiho-sociale ale acestor fapte.

Detalii

La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj se va derula, în perioada decembrie 2019 – februarie 2020, campania de prevenire a furturilor din locuință, “HOȚII ÎȚI INVADEAZĂ INTIMITATEA”, inițiată în cadrul parteneriatului dintre Inspectoratul General al Poliţiei Române şi Feroneria Prod S.A. Arad.

Targetul este reprezentat de cei ce locuiesc în imobile tip bloc din mediul urban.

Detalii

Campania „Împreună pentru o comunitate mai sigură!”

Poliția Română a demarat Campania națională de prevenire a criminalității în mediul rural – „Împreună pentru o comunitate mai sigură !”, în parteneriat cu OMV Petrom SA.

Detalii

BRUXELLES/HAGA - Centrul European Cybercrime, din cadrul EUROPOL (EC3) și Federația Europeană a Băncilor și partenerii din sectoarele public și  privat lansează astăzi Campania de prevenire #CyberScams - Fraudele informatice, în cadrul  European Cyber Security Month – Luna Europeană a Securității Cibernetice, serie de manifestări care se derulează anual în fiecare lună octombrie.

Detalii

Potrivit Strategiei Naționale pentru Românii de Pretutindeni 2017-2020 avem aproximativ
10 milioane de români în afara granițelor țării, incluzându-i atât pe românii care trăiesc în
comunitățile din diaspora, cât și pe cei care trăiesc în comunitățile istorice/tradiționale din
țările aflate în vecinătatea României.

Detalii

Este întotdeauna mai bine să previi o infracțiune. Din acest motiv, această acțiune operativă este urmată de o campanie de prevenire și conștientizare - #BuySafePaySafe #. Există o serie de reguli de siguranță care pot fi adoptate pentru a evita fraudele online

Detalii

În perioada  4-17 iunie 2018 Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dolj derulează la nivel judeţean Campania  de  prevenire a  accidentelor  rutiere  în care sunt implicate vehicule cu tracţiune animală şi biciclete, ce are drept scop informarea atât a conducătorilor de vehicule cu tracţiune animală şi a bicicliştilor cât şi a conducătorilor de autovehicule cu privire la conduita preventivă pe care trebuie să o adopte pentru a nu fi implicaţi în  accidente rutiere. 

 

Detalii

Inspectoratul General al Poliţiei Române  prin Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii, în  parteneriat cu Asociaţia „Necuvinte”  implementează la nivel naţional, în perioada iulie 2016-decembrie 2017, Campania de prevenire a violenţei în familie „Aripi Frânte”.

Detalii

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dolj şi Consiliul Judeţean Dolj – Autoritatea Teritorială de Ordine Publică au iniţiat la nivel judeţean Campania „Fii inteligent, nu fi violent!” , destinată informării elevilor cu privire la factorii generatori, formele de manifestare şi consecinţele violenţei în unităţile de învăţămînt.  

 

Detalii

Iniţiativa se înscrie în suita de acţiuni derulate în cadrul parteneriatului dintre Inspectoratul General al Poliţiei Române şi Groupama, demarat în 2011, prin care se urmăreşte prevenirea victimizării populaţiei pe zona de infracţiuni contra patrimoniului Este al şaselea proiect dezvoltat împreună, de această dată cu privire la modalitaţile de prevenire a furturilor din locuinţe. Dorim, astfel, să atragem atenţia asupra unor paşi simpli ce sunt la îndemâna fiecăruia dintre noi şi care ne pot ajuta să evităm situații neplăcute .

Detalii

O campanie de prevenire a furturilor din locuinţe şi societăţi comerciale derulată de Ministerul Afacerilor Interne prin Poliţia Română împreună cu Asociaţia Română pentru Tehnică de Securitate şi Federaţia Serviciilor de Securitate.

Detalii

De-a lungul anului 2014 am avut de-a face cu multe situaţii în care oameni de vârsta a treia au apelat la ajutorul nostru după ce primiseră telefoane de la persoane necunoscute care îi anunţau de fel de fel de întâmplări neplăcute, unele chiar tragice cu care s-ar fi confruntat, chipurile, copiii celor contactaţi telefonic.

Detalii

Dragi copii şi adolescenţi vă invităm să  NU luaţi parte la fapte care contravin legii şi sunt considerate contravenţii sau infracţiuni.  

Detalii

Tineti usa de acces în locuinţă încuiată permanent, chiar şi atunci când sunteti acasă.
Când părăsiti locuinţa, chiar şi pentru scurt timp, închideti toate ferestrele, inclusiv uşa de la balcon.

Detalii

Nu va inghesuiti si nu permiteti sa fiti inghesuit, atragand atentia cu voce tare;

Tineti bagajele in brate, in nici un caz spre culoar sau spre vecinul de scaun; O geanta purtata pe umar ramane la discretia hotilor;

Detalii

Evitati certurile in familie, mai ales cele generate de betie, relatii extraconjugale sau neonorarea obligatiei de intretinere. 

Nu lasati rudele sotiei sau ale sotului sa se amestece in discutii, deoarece acestea pot fi partinitoare;

 

Detalii