Inspectoratul General al Poliţiei Române  prin Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii, în  parteneriat cu Asociaţia „Necuvinte”  implementează la nivel naţional, în perioada iulie 2016-decembrie 2017, Campania de prevenire a violenţei în familie „Aripi Frânte”.

Detalii

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dolj şi Consiliul Judeţean Dolj – Autoritatea Teritorială de Ordine Publică au iniţiat la nivel judeţean Campania „Fii inteligent, nu fi violent!” , destinată informării elevilor cu privire la factorii generatori, formele de manifestare şi consecinţele violenţei în unităţile de învăţămînt.  

 

Detalii

Iniţiativa se înscrie în suita de acţiuni derulate în cadrul parteneriatului dintre Inspectoratul General al Poliţiei Române şi Groupama, demarat în 2011, prin care se urmăreşte prevenirea victimizării populaţiei pe zona de infracţiuni contra patrimoniului Este al şaselea proiect dezvoltat împreună, de această dată cu privire la modalitaţile de prevenire a furturilor din locuinţe. Dorim, astfel, să atragem atenţia asupra unor paşi simpli ce sunt la îndemâna fiecăruia dintre noi şi care ne pot ajuta să evităm situații neplăcute .

Detalii

O campanie de prevenire a furturilor din locuinţe şi societăţi comerciale derulată de Ministerul Afacerilor Interne prin Poliţia Română împreună cu Asociaţia Română pentru Tehnică de Securitate şi Federaţia Serviciilor de Securitate.

Detalii

De-a lungul anului 2014 am avut de-a face cu multe situaţii în care oameni de vârsta a treia au apelat la ajutorul nostru după ce primiseră telefoane de la persoane necunoscute care îi anunţau de fel de fel de întâmplări neplăcute, unele chiar tragice cu care s-ar fi confruntat, chipurile, copiii celor contactaţi telefonic.

Detalii

Dragi copii şi adolescenţi vă invităm să  NU luaţi parte la fapte care contravin legii şi sunt considerate contravenţii sau infracţiuni.  

Detalii

Tineti usa de acces în locuinţă încuiată permanent, chiar şi atunci când sunteti acasă.
Când părăsiti locuinţa, chiar şi pentru scurt timp, închideti toate ferestrele, inclusiv uşa de la balcon.

Detalii

Nu va inghesuiti si nu permiteti sa fiti inghesuit, atragand atentia cu voce tare;

Tineti bagajele in brate, in nici un caz spre culoar sau spre vecinul de scaun; O geanta purtata pe umar ramane la discretia hotilor;

Detalii

Evitati certurile in familie, mai ales cele generate de betie, relatii extraconjugale sau neonorarea obligatiei de intretinere. 

Nu lasati rudele sotiei sau ale sotului sa se amestece in discutii, deoarece acestea pot fi partinitoare;

 

Detalii